Atletiekclub Blankenberge

HOME

CLUBKALENDER

ACTUEEL

LID WORDEN

TRAININGEN

STRANDLOOP

POLDERPATATTENLOOP

PISTEMEETING

RUN FOR FUN

JEUGDSPORTDAGEN

BESTUUR

FOTOGALERIJ

VERZEKERING

CONTACT

LINKS

 


   

 

 

 

 

Trainingen                                 

  •  Atletiek Club Blankenberge kan zonder blozen beweren dat de trainingen gegeven worden door ervaren en gediplomeerde trainers, die weten waar ze mee bezig zijn. Trainers die er staan 50 weken op een jaar en dit op een vrijwillige basis.
  •   De doelgroep is de beginnende jogger, de jogger en de geoefende afstandsloper.

Trainingen: 
Pistetraining:. Schematisch wordt het seizoen in twee grote stukken ingedeeld. Enerzijds het zomerseizoen met voorbereiding op atletiek en stratenlopen ( dit is de hoofdbrok ) en anderzijds voorbereiding op het winterseizoen ( veldlopen ). Een training ziet er als volgt uit: een opwarming, lopen, cooling down en een kampnummer.

Duurlooptrainingen voor beginners: Onder de naam RUN FOR FUN worden beginnende lopers In 10 sessies klaargestoomd om 5000 m te lopen. Daarna kunnen deze beginners onder begeleiding geleidelijk overstappen naar de  gevorderen. ( start eerste dinsdag vanmaart )

Duurlooptrainingen voor gevorderden :
De afstandslopers hebben de keuze tussen vrij lopen op de piste of buiten het centrum. Of onder begeleiding een herhalings-, fartlek-, interval-, of snelle duurlooptraining af te werken. De vereiste hierbij is evenwel dat je een degelijke basis hebt vooraleer hieraan te beginnen.
zie
TRAININGSUREN